Deschis. Program Joi 12:00 – 20:00
Astoria Arzanà Valdobbiadene DOCG Superiore Di Cartizze Dry
165,00 lei
Prosecco DOCG Cartizze DRY (11,5% vol. alc.). Disponibil în varianta de îmbuteliere clasică 0,75 L.
0.75 L
ZONA DE PRODUCŢIE
Podgoriile privilegiatei zone Cartizze.
Podgorii: cu aproximativ 3.000-4.000 de butuci de viţă de vie pe hectar, având o vârstă de aproximativ 10-20 ani
Producţie medie: 3-4 kg de struguri pe butuc (110-120 de litri pe hectar)
Soiul de struguri: Glera
Tehnica de creştere: Sylvoz
TEHNOLOGIE
Strugurii sunt recoltaţi manual în lunile septembrie/octombrie, când au atins echilibrul din punct de vedere chimic şi organoleptic, după care urmează strivirea lor slabă şi decantarea statică a mustului. Fermentarea primară are loc la 18-19 °C cu drojdii selecţionate, în recipiente de inox, iar după ce se limpezeşte este transferat în autoclave pentru a deveni spumant. Acest proces durează 20-25 de zile, apoi vinul este lăsat pe drojdii timp de alte 10 zile. După îmbuteliere, vinul este lăsat să se odihnească în sticlă pentru 4-6 săptămâni, înainte de a fi comercializat.
CARACTERISTICI ORGANOLEPTICE
Perlaj: foarte fin, subtil şi constant
Culoare: galben-pai pal, lucios
Buchet: intens, parfumat, bogat, specific
Gust: plin, fructat, armonios, unic
CARACTERISTICI CHIMICE
Conţinut de alcool, % vol. 11.00 – 12.00
Zaharuri, g / l 21.00 – 22.00
Aciditate totală, g / l 5.50 – 6.50
TEMPERATURA DE SERVIRE
5 – 6 ° C, destupat în momentul servirii.
MODALITATE DE PĂSTRARE
A se păstra la loc uscat şi răcoros, departe de surse de lumină şi căldură.
Soi | Glera |
---|---|
Tip | Dry, Alb |
Tara de origine | Italia |
Litraj | 750 ml – Classic |
Alcool | 11,5% |