Magazin

Astoria Arzanà Valdobbiadene DOCG Superiore Di Cartizze Dry
3 octombrie 2018
Astoria Corderíe Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Dry
3 octombrie 2018
Arată tot

Astoria Carafa Prosecco DOC Treviso Frizzante SPAGO

49,00 lei

Prosecco DOC Treviso Frizzante (11% vol. alc.). Disponibil în varianta de îmbuteliere Clasic 0,75 L.

Cod Produs: AST136 Categorii: ,
Descriere

0,75 L

ZONA DE PRODUCŢIE

Terenurile deluroase ale proprietăţii Astoria, la o înălţime de aproximativ 150 de metri.
Podgorii: orientate pe est-vest și nord-sud, cu aproximativ 3.000-4.000 butuci de viţă de vie pe hectar, având o vârstă de 8-18 ani
Producţie medie: aproximativ 3-4 kg de struguri pe butuc (1.200-1.300 de kilograme pe hectar)
Soiul de struguri: Glera
Tehnica de creştere: Sylvoz

TEHNOLOGIE

Strugurii sunt recoltaţi manual în luna septembrie, când ating echilibrul maxim al proprietăţilor chimice/organoleptice, după care urmează strivirea lor slabă şi decantarea statică a mustului. Fermentarea primară are loc la 18-19 °C cu drojdii selecţionate autohtone, în recipiente de inox. Vinul nou, astfel obţinut, este păstrat pe “drojdiile nobile” pentru o lună, apoi este limpezit şi transferat în autoclave, unde se transformă în spumant. A doua fermentaţie are loc la 16-18 °C, întotdeauna cu drojdii selecţionate, timp de 10-15 zile, după care urmează un alt proces de rafinare pe drojdii pentru alte 10-15 zile. După îmbuteliere, vinul este lăsat să se odihnească în sticlă pentru câteva săptămâni.

CARACTERISTICI ORGANOLEPTICE

Perlaj: fin şi persistent
Culoare: galben-pai deschis
Buchet: fructat, specific
Gust: armonios, proaspăt, parfumat

CARACTERISTICI CHIMICE

Conţinut de alcool, % vol. 10.50 – 11.50
Zahăr, g / l 12.00 – 13.00
Aciditate totală, g / l 5.50 – 6.50

TEMPERATURA DE SERVIRE

Se serveşte la 6 – 8 °C, chiar și în carafă.

MODALITATE DE PĂSTRARE

A se păstra la loc uscat şi răcoros, departe de surse de lumină şi căldură.