Astoria Clamore Rosso Veneto IGT

54,00 lei

Vin roșu (12,5% vol. alc.) obținut din soiurile Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Marzemino. Disponibil în varianta de îmbuteliere clasică 0,75 L.

Stoc epuizat

0,75 L

ZONA DE PRODUCŢIE

Terenurile deluroase ale proprietăţii Astoria, la o înălţime de 120-150 de metri.
Podgorii: orientate pe nord-sud şi est-vest, cu aproximativ 4.000-4.500 butuci de viţă de vie pe hectar, având o vârstă de 8-15 ani
Producţie medie: aproximativ 1,5-2 kg de struguri pe butuc (700-800 de kilograme pe hectar)
Soiul de struguri: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Marzemino
Tehnica de creştere: Gujot

TEHNOLOGIE

Strugurii sunt culeşi, selectaţi şi strânşi manual în coşuri mici, în septembrie/octombrie, după care boabele sunt culeşi de pe ciorchine şi striviţi. Strugurii striviți încep fermentarea/macerarea de scurtă durată (6-8 zile) la temperaturi nu foarte înalte (23-25 °C). Pe parcursul fermentării/macerării, vinul este pritocit frecvent, astfel încât din pielita strugurilor să fie extrasă o culoare intensă și o cantitate mică de taninuri, fără a compromite propspețimea viitorului vin. Urmează decantarea amestecului și finalizarea fermentării malolactice în rezervoare de oțel. După ce este prima dată tras, vinul este depozitat în cisterne de oțel până la îmbuteliere.

CARACTERISTICI ORGANOLEPTICE

Culoare: roșu rubiniu foarte luminos, cu umbre violacee
Buchet: plin, cu note fructate și tonuri de struguri proaspeți
Gust: moale, structură extraordinară, amintind de mure și coacăze coapte

CARACTERISTICI CHIMICE

Conţinut de alcool, % vol. 11.50 – 12.50
Zahăr, g / l 7.00 – 8.00
Aciditate totală, g / l 4.50 – 5.50

TEMPERATURA DE SERVIRE

Se serveşte la 14-16 °C.

MODALITATE DE PĂSTRARE

A se păstra la loc uscat şi răcoros, departe de surse de lumină şi căldură.

Soi

Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Marzemino, Merlot

Tip

Sec, Roșu

An

2019

Tara de origine

Italia

Litraj

750 ml

Alcool

12%

S-ar putea să-ți placă și…