Magazin

Astoria Corderíe Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Dry
3 octombrie 2018
Astoria Fano Asolo Prosecco Superiore DOCG Extra Brut
4 octombrie 2018
Arată tot

Astoria Conegliano Prosecco Superiore DOCG Millesimato Dry Anniversario

75,00 lei

5 în stoc

Disponibil si în magazin

miliLITRI - 5 buc in stoc
Sibiu, Sos. Alba Iulia, nr. 6
Livrare rapida in Sibiu: 0746 654 874
Luni-Sambata: 12 - 20

SKU: 102518 Categorii: ,
Descriere

0,75 L

ZONA DE PRODUCŢIE

Pe dealurile proprietăţii Astoria, la o înălţime de aproximativ 150 metri.
Podgorii: orientate pe est-vest, cu aproximativ 4.000 de butuci de viţă de vie pe hectar, având o vârstă de aproximativ 12 ani
Producţie medie: 3 – 4 kg de struguri pe butuc (120-130 de litri pe hectar)
Soiul de struguri: Glera
Tehnica de creştere: Sylvoz

TEHNOLOGIE

Pentru acest Cuvée sunt culeşi cei mai buni struguri recoltaţi manual în luna septembrie, când sunt uşor răscopţi; după care boabele sunt desfăcute de pe ciorchine şi urmează fermentarea lor la 8-10 °C pentru câteva ore (crio-macerare) direct în presă, în mediu fără oxigen. Urmează strivirea slabă a strugurilor şi decantarea statică a mustului. Fermentarea primară are loc la 16 °C cu drojdii selecţionate autohtone, în recipiente de inox. Vinul nou, astfel obţinut, este curăţat de drojdia groasă şi apoi este păstrat cu resturi de zahăr şi drojdii nobile pentru 4-6 săptămâni; după ce se limpezeşte, este turnat în autoclave unde are loc formarea spumei la 16 °C, timp de 20-25 de zile, după care urmează un alt proces de rafinare a drojdiilor pentru alte câteva zile. Îmbutelierea şi odihnirea în sticlă pentru cel puţin 1-2 luni închid ciclul de producere a vinului.

CARACTERISTICI ORGANOLEPTICE

Perlaj: fin, elegant şi persistent
Culoare: galben-pai pal, cu nuanţe verzui
Buchet: intens, bine conturat, fructat, cu aromă specifică
Gust: plăcut, plin, savuros şi armonios

CARACTERISTICI CHIMICE

Conţinut de alcool, % vol. 10.50 – 11.50
Zaharuri, g / l 21.00 – 22.00
Aciditate totală, g / l 5.50 – 6.50

TEMPERATURA DE SERVIRE

5 – 6 ° C, destupat în momentul servirii.

MODALITATE DE PĂSTRARE

A se păstra la loc uscat şi răcoros, departe de surse de lumină şi căldură.