Deschis. Program Joi 12:00 – 20:00
Astoria Gaggiandre Prosecco DOC Treviso Biologico Extra Dry – Organic
69,00 lei
Prosecco DOC Treviso EXTRA DRY (11% vol. alc.) obținut din struguri crescuți ecologic. Disponibil în varianta de îmbuteliere Clasic 0,75 L.
0,75 L
ZONA DE PRODUCŢIE
Podgorii situate pe dealurile din Treviso, cultivate folosind metode strict organice.
Podgorii: orientate pe est-vest, cu aproximativ 3.500 de butuci de viţă de vie pe hectar, având o vârstă de aproximativ 15 ani
Producţie medie: 4 kg de struguri pe butuc (130-140 de litri pe hectar)
Soiul de struguri: Glera
Tehnica de creştere: Sylvoz
TEHNOLOGIE
Strugurii sunt recoltaţi manual în luna septembrie, după care urmează strivirea lor slabă şi decantarea statică a mustului. Fermentarea primară are loc în recipiente de inox, la 18 °C, cu drojdii selecţionate pentru producerea vinului biologic. Vinul nou, astfel obţinut, este păstrat pe “drojdiile nobile” pentru o lună, apoi este filtrat și turnat în autoclave unde are loc formarea spumei. Al doilea proces de fermentare are loc la 18 °C, timp de 15-20 de zile, cu drojdii selecționate. Urmează un alt proces de rafinare pe drojdii pentru alte 5-10 zile. După îmbuteliere, vinul este lăsat să se odihnească în sticlă pentru câteva săptămâni.
CARACTERISTICI ORGANOLEPTICE
Perlaj: foarte fin şi persistent
Culoare: galben-pai delicat
Buchet: elegant, fructat și floral
Gust: caracteristic, plăcut şi armonios
CARACTERISTICI CHIMICE
Conţinut de alcool, % vol. 10.50 – 11.50
Zaharuri, g / l 12.00 – 13.00
Aciditate totală, g / l 6.00 – 7.00
TEMPERATURA DE SERVIRE
5 – 6 ° C, destupat în momentul servirii.
MODALITATE DE PĂSTRARE
A se păstra la loc uscat şi răcoros, departe de surse de lumină şi căldură.
Soi | Glera |
---|---|
Tip | Extra Dry, Alb, Organic |
Tara de origine | Italia |
Litraj | 750 ml – Classic |
Alcool | 11% |