Magazin

Astoria Gaggiandre Prosecco DOC Treviso Biologico Extra Dry – Organic
4 octombrie 2018
Astoria Millesimato Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG
4 octombrie 2018
Arată tot

Astoria Galíe Prosecco DOC Treviso

49,00 lei331,00 lei

Prosecco DOC Treviso EXTRA DRY (11% vol. alc.). Disponibil în varianta de îmbuteliere Clasic 0,75 L, Magnum 1,5 L și Jeroboam 3 L.

Golește
Cod Produs: Nu se aplică Categorii: ,
Descriere

0,75 / 1,50 / 3,00 L

ZONA DE PRODUCŢIE

Pe dealurile proprietăţii Astoria, la o înălţime de aproximativ 150 metri.
Podgorii: orientate pe est-vest, cu aproximativ 3.500 de butuci de viţă de vie pe hectar, având o vârstă de aproximativ 15 ani
Producţie medie: 4 kg de struguri pe butuc (130-140 de litri pe hectar)
Soiul de struguri: Glera
Tehnica de creştere: Sylvoz

TEHNOLOGIE

Strugurii sunt recoltaţi manual în luna septembrie, după care urmează strivirea lor slabă şi decantarea statică a mustului. Fermentarea primară are loc la 18 °C cu drojdii selecţionate autohtone, în recipiente de inox. Vinul nou, astfel obţinut, este păstrat pe drojdiile nobile pentru o lună, apoi este filtrat și turnat în autoclave unde are loc formarea spumei. Al doilea proces de fermentare are loc la 18 °C, timp de 20-25 de zile, cu drojdii selecționate. Urmează un alt proces de rafinare pe drojdii pentru alte 5-10 zile. După îmbuteliere, vinul este lăsat să se odihnească în sticlă pentru câteva săptămâni.

CARACTERISTICI ORGANOLEPTICE

Perlaj: fin şi persistent
Culoare: galben-pai pal
Buchet: elegant, fructat și floral
Gust: caracteristic, plăcut şi armonios

CARACTERISTICI CHIMICE

Conţinut de alcool, % vol. 10.50 – 11.50
Zaharuri, g / l 12.00 – 13.00
Aciditate totală, g / l 5.50 – 6.50

TEMPERATURA DE SERVIRE

5 – 6 ° C, destupat în momentul servirii.

MODALITATE DE PĂSTRARE

A se păstra la loc uscat şi răcoros, departe de surse de lumină şi căldură.