Deschis. Program Joi 12:00 – 20:00
Astoria Kalibro
76,00 lei
Vin spumant BRUT (12,5% vol. alc.) obținut prin metoda „Cavazzani”, metoda tradițională. Disponibil în varianta de îmbuteliere Clasic 0,75 L.
0,75 L
ZONA DE PRODUCŢIE
Obținut din struguri Chardonnay și Pinot Noir de pe Proprietatea Val de Brun.
Podgorii: 15-20 ani
Producţie medie: 70-80 litri/hectar
Soiul de struguri: 80% Chardonnay, 20% Pinot Noir
Tehnica de creştere: Sylvoz / Guyot
TEHNOLOGIE
Metoda Cavazzani Lungo: a doua fermentare are loc în autoclave la o temperatură joasă (14-16 °C) pentru aproximativ 45-50 de zile, urmată de păstrarea pe propriile drojdii la 6-8 °C pentru aproximativ 12 luni. Îmbutelierea şi odihnirea în sticlă timp 12 luni consolidează caracterul acestui vin.
CARACTERISTICI ORGANOLEPTICE
Perlaj: fin și energic
Culoare: galben auriu
Buchet: elegant, fin, amintind de alune prăjite, miere de salcâm și vanilie
Gust: sec, bine conturat, cu note puternic fructate
CARACTERISTICI CHIMICE
Conţinut de alcool, % vol. 12.00 – 13.00
Zaharuri, g / l 9.00 – 10.00
Aciditate totală, g / l 6.00 – 7.00
TEMPERATURA DE SERVIRE
7 – 8 ° C, într-o găleată cu gheață.
MODALITATE DE PĂSTRARE
A se păstra la loc uscat şi răcoros, departe de surse de lumină şi căldură.
Soi | Chardonnay, Pinot Noir |
---|---|
Tip | Brut, Alb |
Tara de origine | Italia |
Litraj | 750 ml – Classic |
Alcool | 12,5% |