Magazin

Astoria Yu Sushi Sparkling Wine – Extra Brut
4 octombrie 2018
Astoria 9.5 Alcohol Free Zerotondo
4 octombrie 2018
Arată tot

Astoria Lounge

17,00 lei1.202,00 lei

Vin spumant alb BRUT (11% vol. alc.). Disponibil în varianta de îmbuteliere Baby 0,2 L, Classic 0,75 L, Magnum 1,5 L, Jeroboam 3 L, Mathusalem 6 L .

Golește
Cod Produs: Nu se aplică Categorii: , ,
Descriere

0,20 L / 0,75 L / 1,50 L / 3 L / 6 L

ZONA DE PRODUCŢIE

Proprietatea Val de Brun
Podgorii: orientate pe nord-sud şi est-vest, cu aproximativ 4.000-4.500 butuci de viţă de vie pe hectar, având o vârstă de 8-12 ani
Producţie medie: aproximativ 3-4 kg de struguri pe butuc (1.200-1.300 de kilograme pe hectar)
Soiul de struguri: varietăți aromate specifice provinciei Treviso
Tehnica de creştere: Sylvoz

TEHNOLOGIE

Strugurii sunt recoltaţi manual în luna septembrie, după care urmează strivirea slabă a strugurilor cu scurta macerarea la rece a pielițelor şi decantarea statică a mustului. Fermentarea primară are loc la 18-19 °C cu drojdii selecţionate, în recipiente de inox,. Vinul nou, astfel obţinut, este păstrat pe “drojdiile nobile” pentru câteva săptămâni. Următoarea fază este formarea spumei ce durează 20-25 de zile, la 18 °C. Odată ce s-a încheiat, spumantul este păstrat pe drojdii pentru câteva săptămâni. Se trece apoi la stabilizarea acidului tartric și la îmbuteliere. Odihnirea în sticlă completează maturizarea finală a vinului.

CARACTERISTICI ORGANOLEPTICE

Perlaj: foarte fin şi persistent
Culoare: galben-pai, cu reflexii verzui
Buchet: eteric, delicat, extrem de personal datorită sinergiei între varietatea aromelor și parfumul dojdiilor, cu o note aromatice decis conturate
Gust: plin, armonios, sec

CARACTERISTICI CHIMICE

Conţinut de alcool, % vol. 10.50 – 11.50
Zaharuri, g / l 13.50 – 14.50
Aciditate totală, g / l 5.50 – 6.50

TEMPERATURA DE SERVIRE

Se serveşte la 5 – 6 ° C, într-o găleată cu gheață.

MODALITATE DE PĂSTRARE

A se păstra la loc uscat şi răcoros, departe de surse de lumină şi căldură.