Podgoria „Crevada” de pe proprietatea Astoria.
Podgorii: orientate pe nord-sud, cu aproximativ 5.000 butuci de viţă de vie pe hectar, având o vârstă de 15 ani
Producţie medie: aproximativ 1,5 kg de struguri pe butuc (700-800 de kilograme pe hectar)
Soiul de struguri: Chardonnay, Incrocio Manzoni 6.0.13, Sauvignon
Tehnica de creştere: Gujot
TEHNOLOGIE
Strugurii sunt culeşi, selectaţi şi strânşi manual în coşuri mici, după care sunt duşi în pivniţă şi urmează strivirea lor slabă, cu decantarea statică a mustului. Fermentarea primară începe la 18-20 °C cu drojdii selecţionate şi continuă la 13-14 °C în recipiente de inox, unde vinul îşi continuă evoluţia chiar şi când fermentarea s-a încheiat. Acest lucru permite vinului să atingă expresia maximă a tonalităţilor aromatice proaspete şi citrice.
După câteva luni de rafinare pe „drojdii nobile”, perioadă în care capătă trăsături organoleptice complexe, vinul este filtrat şi îmbuteliat. Caracterul vinului este completat de o perioadă în care se odihneşte în sticlă.
CARACTERISTICI ORGANOLEPTICE
Culoare: galben-pai, strălucitor
Buchet: de fructe proaspete, cu note florale, tropicale
Gust: sec, apetisant, proaspăt
CARACTERISTICI CHIMICE
Conţinut de alcool, % vol. 12.00 – 13.00
Zahăr, g / l 4.00 – 5.00
Aciditate totală, g / l 5.00 – 6.00
TEMPERATURA DE SERVIRE
Se serveşte la 8 – 10° C, destupat în momentul servirii.
MODALITATE DE PĂSTRARE
A se păstra la loc uscat şi răcoros, departe de surse de lumină şi căldură.