Magazin

Vin Mi Terruno Mayacaba Malbec, miliLITRI Sibiu
Mi Terruno Mayacaba Malbec
30 martie 2022
Diplomatico Seleccion de Familia
11 mai 2022
Arată tot

Astoria Ribolla Gialla Butterfly

54,00 lei

Categorii: ,
Descriere

0,75 L

ZONA DE PRODUCŢIE

Podgorii din cele mai potrivite zone din Friuli-Venezia Giulia.
Producţie medie: 8000 – 9000 kg pe hectar
Soiul de struguri: Ribolla Gialla
Tehnica de creştere: Guyot

TEHNOLOGIE

Strugurii sunt recoltaţi manual în luna septembrie, când ating echilibrul maxim al proprietăţilor chimice/organoleptice, după care urmează strivirea lor slabă şi decantarea statică a mustului. Fermentarea primară are loc la 16-18 °C cu drojdii selecţionate, în recipiente de inox. Vinul nou, astfel obţinut, este păstrat cu pieliţele strugurilor pentru 2-3 luni, apoi este limpezit şi transferat în autoclave, unde se transformă în spumant. A doua fermentaţie are loc la 16-18 °C, întotdeauna cu drojdii selecţionate, timp de 25-30 de zile, după care urmează un alt proces de rafinare a drojdiilor pentru alte câteva zile. După îmbuteliere, vinul este lăsat să se odihnească în sticlă pentru câteva săptămâni.

CARACTERISTICI ORGANOLEPTICE

Perlaj: foarte fin şi persistent
Culoare: galben-pai intens
Buchet: elegant, bine conturat, fructat, floral
Gust: echilibrat, usor citric, cu un final ușor aromat

CARACTERISTICI CHIMICE

Conţinut de alcool, % vol. 10.50 – 11.50
Zaharuri, g / l 10.00 – 11.00
Aciditate totală, g / l 6.00 – 7.00

TEMPERATURA DE SERVIRE

5 – 6 ° C, destupat în momentul servirii.

MODALITATE DE PĂSTRARE

A se păstra la loc uscat şi răcoros, departe de surse de lumină şi căldură.

Informații suplimentare
Culoare

Alb

Tip

Brut

Soi

Ribolla Gialla

Litraj

750 ml

Alcool

11%

Tara de origine

Italia

Brand

Astoria

Producator

Astoria