Deschis. Program Joi 12:00 – 20:00
Astoria Ribolla Gialla Butterfly
54,00 lei
Vin spumant alb Brut (11% vol. alc.)
0,75 L
ZONA DE PRODUCŢIE
Podgorii din cele mai potrivite zone din Friuli-Venezia Giulia.
Producţie medie: 8000 – 9000 kg pe hectar
Soiul de struguri: Ribolla Gialla
Tehnica de creştere: Guyot
TEHNOLOGIE
Strugurii sunt recoltaţi manual în luna septembrie, când ating echilibrul maxim al proprietăţilor chimice/organoleptice, după care urmează strivirea lor slabă şi decantarea statică a mustului. Fermentarea primară are loc la 16-18 °C cu drojdii selecţionate, în recipiente de inox. Vinul nou, astfel obţinut, este păstrat cu pieliţele strugurilor pentru 2-3 luni, apoi este limpezit şi transferat în autoclave, unde se transformă în spumant. A doua fermentaţie are loc la 16-18 °C, întotdeauna cu drojdii selecţionate, timp de 25-30 de zile, după care urmează un alt proces de rafinare a drojdiilor pentru alte câteva zile. După îmbuteliere, vinul este lăsat să se odihnească în sticlă pentru câteva săptămâni.
CARACTERISTICI ORGANOLEPTICE
Perlaj: foarte fin şi persistent
Culoare: galben-pai intens
Buchet: elegant, bine conturat, fructat, floral
Gust: echilibrat, usor citric, cu un final ușor aromat
CARACTERISTICI CHIMICE
Conţinut de alcool, % vol. 10.50 – 11.50
Zaharuri, g / l 10.00 – 11.00
Aciditate totală, g / l 6.00 – 7.00
TEMPERATURA DE SERVIRE
5 – 6 ° C, destupat în momentul servirii.
MODALITATE DE PĂSTRARE
A se păstra la loc uscat şi răcoros, departe de surse de lumină şi căldură.
Culoare | Alb |
---|---|
Tip | Brut |
Soi | Ribolla Gialla |
Litraj | 750 ml |
Alcool | 11% |
Tara de origine | Italia |
Brand | Astoria |
Producator | Astoria |