Astoria Ribolla Gialla Butterfly

54,00 lei

Vin spumant alb Brut (11% vol. alc.)

Categorii: ,

0,75 L

ZONA DE PRODUCŢIE

Podgorii din cele mai potrivite zone din Friuli-Venezia Giulia.
Producţie medie: 8000 – 9000 kg pe hectar
Soiul de struguri: Ribolla Gialla
Tehnica de creştere: Guyot

TEHNOLOGIE

Strugurii sunt recoltaţi manual în luna septembrie, când ating echilibrul maxim al proprietăţilor chimice/organoleptice, după care urmează strivirea lor slabă şi decantarea statică a mustului. Fermentarea primară are loc la 16-18 °C cu drojdii selecţionate, în recipiente de inox. Vinul nou, astfel obţinut, este păstrat cu pieliţele strugurilor pentru 2-3 luni, apoi este limpezit şi transferat în autoclave, unde se transformă în spumant. A doua fermentaţie are loc la 16-18 °C, întotdeauna cu drojdii selecţionate, timp de 25-30 de zile, după care urmează un alt proces de rafinare a drojdiilor pentru alte câteva zile. După îmbuteliere, vinul este lăsat să se odihnească în sticlă pentru câteva săptămâni.

CARACTERISTICI ORGANOLEPTICE

Perlaj: foarte fin şi persistent
Culoare: galben-pai intens
Buchet: elegant, bine conturat, fructat, floral
Gust: echilibrat, usor citric, cu un final ușor aromat

CARACTERISTICI CHIMICE

Conţinut de alcool, % vol. 10.50 – 11.50
Zaharuri, g / l 10.00 – 11.00
Aciditate totală, g / l 6.00 – 7.00

TEMPERATURA DE SERVIRE

5 – 6 ° C, destupat în momentul servirii.

MODALITATE DE PĂSTRARE

A se păstra la loc uscat şi răcoros, departe de surse de lumină şi căldură.

Culoare

Alb

Tip

Brut

Soi

Ribolla Gialla

Litraj

750 ml

Alcool

11%

Tara de origine

Italia

Brand

Astoria

Producator

Astoria