Magazin

Astoria Millesimato Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG
4 octombrie 2018
Astoria Fashion Victim Cuvée
4 octombrie 2018
Arată tot

Astoria Valdobbiadene Prosecco DOCG Brut Millesimato Casa Vittorino

65,00 lei408,00 lei

Prosecco DOCG Millesimato BRUT (11,5% vol. alc.). Disponibil în varianta de îmbuteliere Clasic 0,75 L, Magnum 1,5 L și Jeroboam 3 L.

Golește
Cod Produs: Nu se aplică Categorii: ,
Descriere

0,75 / 1,5 / 3 L

ZONA DE PRODUCŢIE

Pe dealurile proprietăţii Astoria, la o înălţime de aproximativ 150 metri.
Podgorii: „Costa del Sol”, cu orientarea est-vest, cu aproximativ 4.000 de butuci de viţă de vie pe hectar, având o vârstă de aproximativ 8 ani
Producţie medie: 3-4 kg de struguri pe butuc (110-120 de litri pe hectar)
Soiul de struguri: Glera
Tehnica de creştere: Sylvoz

TEHNOLOGIE

Strugurii sunt recoltaţi manual în luna septembrie, când au atins echilibrul din punct de vedere chimic și organoleptic, după care urmează strivirea lor slabă şi decantarea statică a mustului. Fermentarea primară are loc la 16 °C cu drojdii autohtone selecţionate, în recipiente de inox. Înainte ca fermentarea primară să se încheie, vinul – care are un conținut înalt de reziduuri de zahăr – este transferat în autoclave unde se transformă în spumant, fază care care se derulează în timpul fermentării primare. Durata acestui proces este de 20-25 de zile, după care urmează o perioadă de 15 zile în care vinul rămâne în contact cu drojdia, astfel încât spumantul rezultat dobândește un gust mai fructat și aroma-i caracteristică. După îmbuteliere, vinul este lăsat să se odihnească în sticlă pentru 4-6 săptămâni, înainte de a fi comercializat.

CARACTERISTICI ORGANOLEPTICE

Perlaj: fin şi persistent
Culoare: galben-pai pal, cu reflexii verzui
Buchet: intens, fructat, cu gust de piersică sau pepene galben, specific
Gust: delicat, plin, armonios, cu aromă specifică

CARACTERISTICI CHIMICE

Conţinut de alcool, % vol. 11.00 – 12.00
Zaharuri, g / l 10.00 – 11.00
Aciditate totală, g / l 5.50 – 6.50

TEMPERATURA DE SERVIRE

5 – 6 ° C, destupat în momentul servirii.

MODALITATE DE PĂSTRARE

A se păstra la loc uscat şi răcoros, departe de surse de lumină şi căldură.