Închis. Program Vineri 12:00 – 16:00
Astoria Velere Prosecco DOC Rose Millesimato
76,00 lei
Prosecco DOC Rose EXTRA DRY (11% vol. alc.). Disponibil în varianta de îmbuteliere clasică 0,75 L.
0.75 L
ZONA DE PRODUCŢIEPe domeniul Astoria pe un teren deluros la aproximativ 150 m altitudine.
Podgorii cu aproximativ 3.500 de butuci de viţă de vie pe hectar, având o vârstă de aproximativ 15 ani.
Producţie medie: 2-3 kg de struguri pe butuc (120-130 chintale pe hectar)
Soiul de struguri: Glera and Pinot Nero
Tehnica de creştere: Sylvoz
TEHNOLOGIE
Recolta se face manual în septembrie urmată de presare moale și decantare statică a mustului. Fermentarea primară are loc în recipiente din oțel la 18°C cu drojdii autohtone selectate. Partea de struguri roșii vinificată separat și cu o scurtă macerare conferă vinului acea culoare și acel caracter tipic atât de căutat de producătorii de vinuri spumante „clasice”, cu un parfum special și un corp plin. Vinul nou este ținut pe drojdie o lună, apoi filtrat și decantat în autoclave pentru a doua fermentare. Refermentarea are loc din nou la 18°C cu drojdii selectate și durează aproximativ 20/25 de zile, urmată de 40/50 de zile de îmbătrânire pe drojdii. După îmbuteliere, vinul este lăsat să se odihnească în sticlă pentru câteva săptămâni, înainte de a fi comercializat.
CARACTERISTICI ORGANOLEPTICE
Perlaj: fin şi persistent
Culoare: roz pal
Buchet: elegant, fructat, floral și bogat
Gust: caracteristic, plin și echilibrat
CARACTERISTICI CHIMICE
Conţinut de alcool, % vol.: 10.50 – 11.50
Zaharuri, g/l: 15.00 – 16.00
Aciditate totală, g/l: 5.50 – 6.50
TEMPERATURA DE SERVIRE
5 – 6 ° C, destupat în momentul servirii.
MODALITATE DE PĂSTRARE
A se păstra la loc uscat şi răcoros, departe de surse de lumină şi căldură.
Soi | Glera, Pinot Nero |
---|---|
Tip | Extra Dry, Rose |
An | 2020 |
Tara de origine | Italia |
Litraj | 750 ml – Classic |
Alcool | 11% |