Astoria Xala Ribolla Gialla

59,00 lei

Vin spumant alb (12% vol. alc.). Disponibil în varianta de îmbuteliere Clasic 0,75 L.

SKU: AST220 | 102585 Categorii: ,

0,75 L

ZONA DE PRODUCŢIE

În viile din zona Friuli Veneția Giulia
Producţie medie: 80-90 de litri pe hectar
Soiul de struguri: Ribolla
Tehnica de creştere: Guyot

TEHNOLOGIE

Strugurii sunt recoltaţi manual în luna septembrie, când strugurii au atins echilibrul maxim din punct de vedere chimic și organoleptic, după care urmează strivirea ușoară a strugurilor şi decantarea statică a mustului. Fermentarea primară are loc la 16-18 °C cu drojdii autohtone selecţionate, în recipiente de inox. Vinul nou este păstrat pe „spumă nobilă” timp de 2/3 luni, apoi devine limpede și se decantează în autoclave pentru spumare. A doua fermentație are loc la 16/18° C, întotdeauna cu drojdii selecționate și durează aproximativ 25/30 zile; urmează o perioadă de câteva zile de păstrare pe drojdie. Vinul este apoi îmbuteliat și se odihnește în sticle timp de câteva săptămâni.

CARACTERISTICI ORGANOLEPTICE

Perlaj: fin şi persistent
Culoare: galben-pai, intens
Buchet: elegant, curat, fructat și floral
Gust: plăcut, de citrice, armonios, cu final ușor aromatic

CARACTERISTICI CHIMICE

Conţinut de alcool, % vol. 11.50 – 12.50
Zahăr, g / l 10.00 – 12.00
Aciditate totală, g / l 6.00 – 7.00

TEMPERATURA DE SERVIRE

5-6° C, destupat în momentul servirii.

MODALITATE DE PĂSTRARE

A se păstra la loc uscat şi răcoros, departe de surse de lumină şi căldură.

Soi

Ribolla Gialla

Tip

Brut, Alb

Tara de origine

Italia

Litraj

750 ml – Classic

Alcool

12%