
Astoria Kalibro
4 octombrie 2018
Astoria Yu Sushi Sparkling Wine – Extra Brut
4 octombrie 2018Astoria Xala Ribolla Gialla
59,00 lei
Disponibil si în magazin
miliLITRI - 3 buc in stocSibiu, Sos. Alba Iulia, nr. 6
Livrare rapida in Sibiu: 0746 654 874
Luni-Sambata: 12 - 20
Mini Market - 2 buc in stoc
Sibiu, Str. Samuel von Brukenthat, nr. 4
Luni-Vineri: 7 - 20
Sambata-Duminica: 9 - 21
aCote - 2 buc in stoc
Sibiu, Bd. Victoriei, bloc 29
Luni-Vineri: 10 - 18
Sambata: 10 - 15
0,75 L
ZONA DE PRODUCŢIE
În viile din zona Friuli Veneția Giulia
Producţie medie: 80-90 de litri pe hectar
Soiul de struguri: Ribolla
Tehnica de creştere: Guyot
TEHNOLOGIE
Strugurii sunt recoltaţi manual în luna septembrie, când strugurii au atins echilibrul maxim din punct de vedere chimic și organoleptic, după care urmează strivirea ușoară a strugurilor şi decantarea statică a mustului. Fermentarea primară are loc la 16-18 °C cu drojdii autohtone selecţionate, în recipiente de inox. Vinul nou este păstrat pe “spumă nobilă” timp de 2/3 luni, apoi devine limpede și se decantează în autoclave pentru spumare. A doua fermentație are loc la 16/18° C, întotdeauna cu drojdii selecționate și durează aproximativ 25/30 zile; urmează o perioadă de câteva zile de păstrare pe drojdie. Vinul este apoi îmbuteliat și se odihnește în sticle timp de câteva săptămâni.
CARACTERISTICI ORGANOLEPTICE
Perlaj: fin şi persistent
Culoare: galben-pai, intens
Buchet: elegant, curat, fructat și floral
Gust: plăcut, de citrice, armonios, cu final ușor aromatic
CARACTERISTICI CHIMICE
Conţinut de alcool, % vol. 11.50 – 12.50
Zahăr, g / l 10.00 – 12.00
Aciditate totală, g / l 6.00 – 7.00
TEMPERATURA DE SERVIRE
5-6° C, destupat în momentul servirii.
MODALITATE DE PĂSTRARE
A se păstra la loc uscat şi răcoros, departe de surse de lumină şi căldură.
Soi | Ribolla Gialla |
---|---|
Tip | Brut, Alb |
Tara de origine | Italia |
Litraj | 750 ml – Classic |
Alcool | 12% |