Magazin

Astoria Xala Ribolla Gialla
4 octombrie 2018
Astoria Lounge
4 octombrie 2018
Arată tot

Astoria Yu Sushi Sparkling Wine – Extra Brut

44,00 lei348,00 lei

Vin spumant alb EXTRA BRUT (11% vol. alc.) ideal în asociere cu sushi, sashimi (produse tradiționale japoneze) și cu pește în general. Disponibil în varianta de îmbuteliere Clasic 0,75 L și Jeroboam 3 L.

Golește
Cod Produs: Nu se aplică Categorii: ,
Descriere

0,75 / 3 L

ZONA DE PRODUCŢIE

Pe dealurile din provincia Treviso
Podgorii: orientare est-vest şi nord-sud, cu aproximativ 3.000-4.000 de butuci de viţă de vie pe hectar, având o vârstă de aproximativ 8-18 ani
Producţie medie: 3-4 kg de struguri pe butuc (120-130 de litri pe hectar)
Soiul de struguri: struguri albi, specifici zonei Treviso
Tehnica de creştere: Sylvoz

TEHNOLOGIE

Strugurii sunt recoltaţi manual în lunile septembrie/octombrie, când au atins echilibrul maxim al proprietăţilor chimice/organoleptice, după care urmează strivirea lor slabă şi decantarea statică a mustului. Fermentarea primară are loc la 18-19 °C cu drojdii selecţionate autohtone, în recipiente de inox. Vinul obţinut rămâne în contact cu “drojdiile nobile” pentru aproximativ o lună, iar după ce se limpezeşte este transferat în autoclave pentru a deveni spumant. A doua fermentare are loc la 16-18 °C, cu ajutorul drojdiilor selecționate și durează 25-30 de zile, apoi vinul este lăsat pe drojdii timp de alte câteva zile. După îmbuteliere, vinul este lăsat să se odihnească în sticlă pentru câteva săptămâni.

CARACTERISTICI ORGANOLEPTICE

Perlaj: foarte fin şi constant
Culoare: galben-pai pal
Buchet: elegant, bine conturat, fructat, cu aromă specifică
Gust: distinctiv şi acidulat, sec într-un echilibru plăcut şi armonios

CARACTERISTICI CHIMICE

Conţinut de alcool, % vol. 10.50 – 11.50
Zaharuri, g / l 6.00 – 7.00
Aciditate totală, g / l 5.50 – 6.50

TEMPERATURA DE SERVIRE

6 – 8 ° C, destupat în momentul servirii.

MODALITATE DE PĂSTRARE

A se păstra la loc uscat şi răcoros, departe de surse de lumină şi căldură.