Termeni și condiții

TERMENI ȘI CONDIȚII ACHIZIȚIONARE DE PRODUSE ONLINE

Acest site este operat de S.C. MILILITRI S.R.L.

S.C. MILILITRI S.R.L. este o persoană juridică română, cu sediul social în județul Sibiu, localitatea Sibiu, str. Livezii, nr. 80 înregistrată la Registrul Comerțului sub nr.: J32/1342/2018, cod de înregistrare fiscală 39941750, denumită în continuare “MILILITRI”

Orice persoană care accesează site-ul www.mililitri.ro va fi denumită în continuare “Utilizator”.

Orice Utilizator care s-a înregistrat, a transmis si a finalizat o comanda cu privire la unul din produsele puse in vânzare pe site-ul www.mililitri.ro va fi denumit in continuare “Client”.

Prin accesarea site-ului www.mililitri.ro toți Utilizatorii/Clientii sunt de acord să respecte termenii și condițiile prezentate mai jos, precum si legislația aplicabilă in domeniu.

Art. 1. DEFINIȚII

Pentru îndepărtarea oricăror interpretări contrare, in înțelesul prezentului contract, următorii termeni au definițiile date mai jos:

Site reprezintă domeniul www.mililitri.ro precum și subdomeniile acestuia.

Serviciu – pus la dispoziție de S.C. MILILITRI S.R.L. prin intermediul platformei online ce poate fi accesată la www.mililitri.ro – serviciul de comerț electronic condus exclusiv pe porțiunile publice disponibile ale site-ului, în sensul acordării posibilității Utilizatorului/Clientului să contacteze produse și/sau servicii folosind mijloace exclusiv electronice, incluzând și alte mijloace de comunicare la distanță dar fără a se limita la acestea (inclusiv telefonic).

Comanda reprezintă documentul electronic, generat ca urmare a accesării site-ului www.mililitri.ro de către un Client care a acceptat termenii si condițiile de utilizare prezentate pe site.

Prin lansarea unei comenzi pe site, Utilizatorul/Clientul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care mililitri.ro își derulează operațiunile.

Produse – orice produs încărcat pe siteul www.mililitri.ro, cu mentiunea ca, in anumite situatii, imaginile produselor sunt cu titlu de prezentare.

Contractul – reprezintă o Comanda confirmată în prealabil de către reprezentanții MILILITRI, prin care se acceptă livrarea produsului sau a produselor comandate de Client cu respectarea prevederilor impuse de O.U.G 34/2014 privind contractul de furnizare de produse încheiat intre un comerciant si un consumator, in cadrul unui sistem de vânzare organizat de către comerciant, care utilizează in mod exclusiv, înainte si la încheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicare la distanță.

Data intrării in vigoare a contractului – este data confirmării Comenzii de către reprezentanții MILILITRI.

Specificații – toate specificațiile privind produsele încărcate pe site, astfel cum acestea au fost puse la dispoziție de producător. În cazul în care, între specificațiile puse la dispoziție de producător (ingrediente, imagine, etichete ori ambalaj, enumerarea avand caracter exemplificativ si nu limitativ) apar diferențe ca rezultat al modificărilor impuse de producător, ori rezulta alte diferente cauzate exclusiv de catre producator, MILILITRI nu își asumă răspunderea privind imaginea produselor prezentate pe site-ul www.mililitri.ro, ori a diferentelor (ingrediente, imagine, etichete ori ambalaj, enumerarea avand caracter exemplificativ si nu limitativ) cauzate exclusiv de catre producator.

Prezenții termeni si condițiile generale de vânzare vor sta la baza Contractului de vânzare-cumpărare la distanța și se vor supune prevederilor O.U.G. 34/2014.

Art. 2. CONDIȚII GENERALE

Prin documentul prezent va aducem la cunoștința regulamentul privind termenii si condițiile de folosire a site-ului www.mililitri.ro

Utilizarea site-ului www.mililitri.ro (navigarea, accesul, cumpărarea produselor de pe acest site) implică garanția din partea clientului că a împlinit vârsta de 18 ani, astfel incat beneficiaza de drepturile legale pentru a valida o comanda și că este de acord cu termenii și condițiile expuse în conținut.

Administratorul site-ului www.mililitri.ro își rezervă dreptul de a modifica in orice moment conținutului acestui acord fără o notificare în prealabil.

Prin folosirea site-ului/conținutului/, Utilizatorul sau Clientul este singurul responsabil pentru toate activitățile care decurg prin folosirea acestuia. De asemenea, acesta răspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse site-ului sau conținutului aparținând S.C. MILILITRI S.R.L., în conformitate cu legislația română în vigoare.

Utilizatorul/Clientul nu poate sa revoce acordul exprimat in favoarea condițiilor prezente in cuprinsul site-ului www.mililitri.ro pe perioada derulării unui contract sau pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor contractelor neonorate fata de S.C. MILILITRI S.R.L..

In cazul in care Utilizatorul/Clientul a achitat contravaloarea tuturor contractelor neonorate față de S.C. MILILITRI S.R.L. și își menține intenția de revocare a acordului exprimat în favoarea condițiilor prezente in cuprinsul site-ului: www.mililitri.ro pe perioada derulării unei comenzi, S.C. MILILITRI S.R.L. urmează să anuleze cererea de produse a Utilizatorului/Clientului fără nicio obligație ulterioara a vreunei părți față de cealaltă sau fără ca vreo parte să poată să pretindă celeilalte daune-interese.

Art. 3. OBIECTUL CONTRACTULUI

Obiectul Contractului îl constituie vânzarea produsului/produselor comandate pe site de către Client si confirmate pentru livrare de către reprezentanții MILILITRI

În comandă vor fi înscrise in mod obligatoriu: prețul de vânzare al produsului/produselor comandate, modalitatea de plată, precum si termenul de plată.

Proprietatea asupra produselor va fi transferată la momentul efectuării plății de către Client in locația indicata in comanda, înțelegând prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrărilor efectuate de personalul MILILITRI.

Art.4. PRETUL DE VANZARE. MODALITATI DE PLATĂ

4.1. Prețul de vânzare al produselor este cel afișat pe site.  Prețul afișat include TVA, precum și orice altă taxă aplicabilă (mai puțin cheltuielile de livrare ale produsului/produselor). Prețul de vânzare poate fi modificat de către MILILITRI, in orice moment fără o notificare prealabilă. De asemenea, in functie de volumul comenzii, de pretul acesteia, de produsul comandat ori de gradul de fidelitate a clientului, pretul final al produselor poate fi negociat, independent de valoarea afisata pe site.

MILILITRI isi rezerva dreptul exclusiv de a refuza o negociere in masura in care aceasta a fi in detrimentul activitatii economice a societatii. In urma negocierii, pretul rezultat nu poate fi superior celui afisat pe site, cu exceptia unor cazuri justificate precum comandarea anumitor produse ori anumitor cantitati de produse, cu un anumit termen de livrare solicitat de catre client dar care ar genera pentru furnizor un efort suplimentar fata de cel normal, generat de o comanda uzuala.

4.2. In momentul confirmării comenzii, MILILITRI va emite o factură pentru produsele ce urmează a fi livrate, Utilizatorul fiind obligat să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii în conformitate cu legislația in vigoare, asumandu-si intreaga responabilitate pentru exactitatea acestora.

4.3. Bauturile alcoolice se pot achizitiona doar de catre persoanele care au implinit varsta de 18 ani.

4.4. Modalitățile de plată sunt:

Plata in numerar – in lei, integral, la livrare. În cazul livrării produsului printr-o firmă de curierat, plata acestuia se va face curierului delegat, respectiv firmei de curierat, pe baza de chitanta ca si act doveditor al platii. Efectuarea plății de către client reprezintă acceptul privind conformitatea produsului/produselor livrate.

4.5. Promoțiile/ofertele prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil si numai in perioada indicata pe site.

4.6. In cazul in care contractul nu poate fi executat intrucat produsul nu este/nu mai este disponibil, MILILITRI va informa Clientul despre aceasta indisponibilitate, la data la care a luat cunostinta despre acest caz. In eventualitatea in care produsul a fost deja platit, sumele primite ca plata vor fi rambursate in termen de maximum 30 de zile, cu exceptia cazului in care partile convin altfel.

Art. 5. LIVRAREA PRODUSELOR

5.1. Livrarea produsului comandat (precum si a documentelor însoțitoare) se va face la adresa indicata de Client, in termen de maxim 14 zile de la momentul ridicării produsului de catre firma de curierat, care reprezintă termenul de retragere din contractul încheiat cu MILILITRI.

5.2. Livrarea se face numai pe teritoriul României.

5.3. In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare, MILILITRI va anunța Clientul cu privire la termenul estimat al livrării.

5.4. In cazul in care Clientul nu furnizează informații corecte cu privire la facturare sau livrare, MILILITRI va putea refuza livrarea, fără ca acest lucru sa se considere o încălcare a Contractului, sau va putea stabili un nou termen de livrare, după îndeplinirea lipsurilor.

5.5. MILILITRI nu isi asuma raspunderea pentru intarzierile cauzate de firma de curierat.

5.6. In masura in care clientul nu este gasit de catre firma de curierat la adresa specificata in comanda, ori adresa specificata in comanda nu este completa sau contine inadvertente, de natura a face imposibila livrarea comenzii, precum si in cazul in care livrarea ar trebui sa se realizeze intr-o locatie improprie, de natura a pune in pericol integritatea curierului, fapt care face imposibila livrarea, clientul este raspunzator in integralitate pentru contravalorea transportului.

5.7. In masura in care clientul revine si resolicita comanda, toate costurile legate de noul transport sunt in sarcina sa.

5.8. In masura in care clientul, ulterior lansarii comenzii, anunta, in orice mod, MILILITRI despre intentia sa de a nu mai prelua produsul comandat, ori refuza preluarea produsului livrat prin curierat, pretul nefiind achitat, clientul este raspunzator integral de intregul cost al transportului ori de eventuale spețe suportate de MILILITRI ca urmare a lansarii comenzii asupra careia s-a renuntat nejustificat.

5.9. In masura in care clientul achita contravaloarea produselor insa pana la momentul livrarii/ridicarii lor se razgandeste, nejustificat, anuland comanda ori refuzand preluarea produselor, MILILITRI va restitui pretul achitat, urmand ca din acesta sa se scada eventualul cost al transportului – daca acesta a fost efectuat –  precum si orice alta suma reprezentand eventuale spețe suportate de MILILITRI ca urmare a lansarii comenzii asupra careia s-a renuntat in mod nejustificat.

Art. 6. GARANTII

6.1. Toate produsele comercializate pe site, beneficiază de condiții de garantie conforme legislației în vigoare și politicilor comerciale ale producătorilor, producatorul fiind unic responsabil pentru eventuale lipsuri, deficiente, neconformitati, etc., enumerarea avand caracter exemplificativ, aceasta cuprinzand in esenta toti factorii avand legatura directa cu producatorul.

6.2. Produsele comercializate de MILILITRI sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producător in parte.

6.3. MILILITRI poate limita capacitatea de achizionare a unor produse sau servicii disponibile pe site la un moment dat, unuia sau mai multor Clienti.

6.4. De asemenea, orice reclamație privind deficiente ale produsului/produselor achiziționate pot fi făcute direct pe adresa [email protected] sau la sediul MILILITRI in termen de 14 zile de la recepție.

Art. 7. RETURNAREA PRODUSELOR

7.1. In functie de natura produselor, orice client persoana fizica (consumator) are dreptul sa notifice în scris MILILITRI că dorește denunțarea contractului de vânzare – cumpărare a produsului/produselor comandat(e), fără ca acest lucru sa dea naștere la penalități si fără a fi necesara invocarea vreunui motiv, cu condiția ca denunțarea sa se producă in termen de maxim 14 zile lucrătoare de la livrarea comenzii.

7.2 Clientul va suporta cheltuielile directe de returnare ale produselor cumparate de la MILILITRI.

7.3. Pentru produsele returnate care prezintă ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzura, zgârieturi, lovituri etc. MILILITRI va avea dreptul de a alege dacă acceptă sau nu returnarea sau daca diminueaza suma returnata, proportional cu deficienta constatata la returnare. Renunțarea la contract și restituirea produsului se va face în conformitate cu instrucțiunile prezentate la Anexa B din OUG 34/2014.

7.4. În cazul exercitării dreptului legal de returnare a produsului, MILILITRI va rambursa  contravaloarea acestuia in cel mult 14 de zile de la primirea produselor, cu exceptia cazului in care se constata ca produsul returnat prezinta lipsuri, deficiente, deteriorari etc., situatie in care pretul se va redce proportional.

7.5. Denunțarea contractului in mod repetat, fara justificare reala, va putea fi considerata un abuz.

7.6. In orice situație de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeași stare, sigilate, in ambalajul si cutia originala, cu etichetele intacte si împreuna cu toate documentele care l-au însoțit (factura, bon fiscal sau alte documente), aceste conditii fiind cumulative, lipsa uneia dand dreptul furnizorului de a refuza returnarea si restituirea pretului.

7.7. Acele produse la care producatorul impune conditii speciale de depozitare NU vor fi acceptate pentru returnare de catre MILILITRI, in conformitate cu OUG 34/2014 Art. 16 Lit. d).

7.8. Prevederile prezentului capitol se completează cu dispozițiile O.G. 34/2014, in cazul achiziționării de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta.

Art. 8. RASPUNDEREA S.C.MILILITRI S.R.L.

8.1. MILILITRI nu poate fi făcută răspunzătoare pentru nicio pierdere a Utilizatorului sau a Clientului in situația in care aceasta este cauzată de nerespectarea prezentelor termeni si condiții sau de nerespectarea Contractului si celorlalte instrucțiuni menționate pe site.

8.2. MILILITRI nu răspunde, de asemenea, pentru prejudiciile create ca urmare a nefuncționării site-ului precum si pentru cele rezultând din imposibilitatea accesării anumitor link-uri accesibile de pe site.

8.3. MILILITRI nu este responsabilă pentru daune de orice fel pe care Utilizatorul/Clientul sau oricare terță parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de către MILILITRI a oricăreia din obligațiile sale conform Contractului si pentru daune care rezulta din utilizarea produselor respective după livrare si, in special, pentru pierderea produselor.

8.4. MILILITRI nu raspunde in fata niciunui client/utilizator pentru eventuale solicitari in afara termenilor si conditiilor de fata, nu poate fi raspunzator pentru niciun fel de eventual prejudiciu, material sau de alta natura, care ar deriva, direct sau indirect, din fapte ori alte imprejurari care nu au fost mentionate in prezenta sectiune de Termeni si Conditii.

8.5. MILILITRI isi rezerva dreptul de a anula comanda si de a nu tine rezervate produsele comandate in cazul in care clientul nu poate fi contactat telefonic in termen de 24 de ore de la plasarea comenzii.

Art.  9.  DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALA

Toate materialele integrate în acest site sunt proprietatea intelectuala a MILILITRI. Aceste materiale nu pot fi copiate sau reproduse, exceptând perioada de care este nevoie sa fie vizualizate online. Incalcarea acestei obligatii confera MILILITRI dreptul de a solicita daune interese.

Art. 10. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL 

10.1. MILILITRI se obliga sa respecte dispozițiile Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulație a acestor date.

Prin date cu caracter personal se înțeleg orice informații referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila (acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular prin referire la un număr de identificare ori la unul sau la mai mulți factori specifici identității sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale).

Prin prelucrarea datelor cu caracter personal se înțelege orice operațiune sau set de operațiuni care se efectuează asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, înregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvăluirea către terți prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alăturarea ori combinarea, blocarea, ștergerea sau distrugerea.

10.2. Prelucrarea datelor cu caracter personal se face prin culegerea de la Utilizator/Client a datelor personale necesare executării Contractului.

MILILITRI nu solicita clientului sau utilizatorului prin niciun mijloc de comunicare (e-mail/telefonic/SMS/ etc) informatii referitoare la date confidentiale, conturi/carduri bancare sau parole personale. Clientul/ utilizatorul isi asuma intreaga responsabilitate pentru divulgarea datelor sale confidentiale.

Datele obținute de către MILILITRI vor fi stocate în baze de date, iar MILILITRI va lua toate masurile pentru protecția lor împotriva distrugerilor accidentale sau ilegale.

Părțile accepta ca in vederea executării Contractului, MILILITRI trebuie sa transmită datele cu caracter personal culese de la Clienți către firma de curierat care ii va livra produsele comandate, precum si către unitățile bancare prin care vor fi procesate plățile on-line.

10.3. MILILITRI înregistrează numai informațiile cu caracter personal oferite voluntar de către Utilizator/Client.

10.4. Conform cerințelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulație a acestor date, modificata si completata, MILILITRI  are obligația de a administra in condiții de siguranță si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care le furnizează Utilizatorii/Clienții.

MILILITRI respecta dreptul la confidențialitate datelor fiecărei persoane care accesează site-ul.

10.5. MILILITRI nu va colecta date personale despre Utilizatori/Clienți (nume, adresa, telefon sau adresa de posta electronica), exceptând situația in care Utilizatorii/Clienții înșiși comunica aceste date.

10.6. Prin înscrierea pe site/efectuarea unei COMENZI si completarea datelor personale in formularele de înscriere, Utilizatorii/Clienții declară că sunt de acord ca toate datele lor personale sa fie incluse in baza de date a SOCIETATII si își dau acordul expres și neechivoc ca toate datele lor personale sa fie stocate si utilizate pentru:

activități de marketing prin primirea de mesaje de informare sau comerciale (oferte, promoții, mesaje publicitare si de marketing privind activitatea MILILITRI si a terților cu care MILILITRI are relații de orice natura) la adresele de e-mail comunicate, participarea la concursuri, promoții;

transmiterea de mesaje non-comerciale sau de tip administrativ (privind schimbări in site, administrare, etc);

statistici interne necesare pentru îmbunătățirea calității serviciilor oferite si imaginii site-ului si pentru crearea unor elemente caracteristice noi, promoții, funcționalități si servicii noi;

pentru a asigura accesul la secțiuni cu acces limitat ale site-ului;

cercetări de piață;

urmărirea datelor de vânzări.

MILILITRI poate face cunoscute aceste informații partenerilor săi in activitățile menționate mai sus.

10.7. MILILITRI nu va dezvălui nicio informație furnizata de Utilizatorii/Clienții site-ului sau fără a primi mai întâi consimțământul expres al acestora in această privință. În același timp însă, poate dezvălui informații si date cu caracter personal atunci când acest lucru este prevăzut expres prin lege.

10.8. Conform Legii nr. 677/2001, Utilizatorii/Clienții beneficiază de dreptul la informare (art. 12), acces la date (art. 13), intervenție (art. 14), opoziție (art. 15), de a nu fi supus unei decizii individuale (art. 17) si de a se adresa justiției (art. 18). Totodată, aceștia au dreptul de a se opune prelucrării datelor personale care ii privesc si sa solicite  ștergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, orice persoana se poate adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la sediul MILILITRI.

10.9. Pe baza unei cereri scrise, datate si semnate, expediate MILILITRI,  Utilizatorii/Clienții  își pot exercita, in mod gratuit, următoarele drepturi:

– o data pe an, confirmarea faptului ca datele personale sunt sau nu prelucrate;

– sa intervină asupra datelor transmise;

– sa se opună prelucrării datelor pentru motive întemeiate si legitime legate de situatia lor particulara.

10.10. Orice persoana are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc. Acest drept de opoziție poate fi exclus pentru anumite prelucrari prevăzute de lege (de ex.: prelucrări efectuate de serviciile financiare si fiscale, de politie, justiție, securitate sociala). Prin urmare, aceasta mențiune nu poate figura daca prelucrarea are un caracter obligatoriu; orice persoana are, de asemenea, dreptul de a se opune, in mod gratuit fără nici o justificare, la prelucrările datelor sale personale in scopuri de marketing direct.

10.11. In unele cazuri, este posibil ca MILILITRI sa colecteze informații cu caracter non-personal despre Utilizatori/Clienti. Exemple de informații de acest tip sunt: tipul de browser folosit, sistemul de operare al calculatorului folosit si numele domeniului website-ului de unde a fost făcută conexiunea la site.

Art. 11. UTILIZAREA ABUZIVA A SITE-ULUI www.mililitri.ro 

Se considera utilizare abuziva a site-ului orice utilizare făcută îfntr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislației in vigoare sau in orice alt mod care poate produce prejudicii MILILITRI.

Orice încercare de a accesa datele personale ale altui utilizator sau de a modifica conținutul site-ului sau de a afecta performantele serverului pe care rulează site-ul va fi considerat o tentativa de fraudare a site-ului si va pune in mișcare cercetarea penală împotriva aceluia sau acelora care a(u) încercat acest fapt.

Art.12. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

MILILITRI poate cesiona si/sau subcontracta o terță parte pentru servicii ce țin de onorarea comenzii, cu informarea Clientului, nefiind necesar acordul acestuia in vederea ducerii la îndeplinire a comenzii.

In caz de cesiune/subcontractare, MILILITRI rămâne răspunzător fata de Client cu privire la modul in care persoana căreia i-a cesionat contractul își îndeplinește obligațiile fata de Client.

Art.13 – FORTA MAJORA

Niciuna din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forța majora, in conformitate cu legislația in vigoare.

Art. 14. LEGEA APLICABILA. LITIGII

Contractul este supus legii romane. Eventualele litigii apărute între MILILITRI si Client se vor rezolva pe cale amiabilă, sens in care partea nemultumita va transmite, in prealabil, o notificare, printr-un mijloc de comunicare apt sa faca dovada receptionarii de catre cealalta parte, in cazul in care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești romane competente.